miercuri, 21 noiembrie 2012

LĂMÂIA -BUNĂ LA TOATE


          

 

 

 

    








Pentru că a venit anotimpul rece și avem nevoie de o sănătate bună tot timpul anului,vă propun câteva rețete în care utilizăm lămâia atât intern ,cât și pentru curățarea obiectelor casnice.

     

 

          Consumul de limonadă ajută la slăbire






  Lămâia stimulează sistemul digestiv,reduce pofta de mâncare,favorizează tranzitul intestinal,dizolvă grăsimile și zahărul , elimină toxinele și apa din celulele grase,întărește sistemul imunitar.Toate în același timp!
Având doar 19 calorii la 100 de grame,lămâia este un aliat de nădejde pentru silueta noastră.
 Pentru a beneficia de efectele ei ,trebuie să stoarcem o lămâie  în apă caldă și să bem  acest amestec pe tot parcursul zilei.Îi putem optimiza virtuțile daca o consumăm dimineața  cu 30 de minute înainte de micul dejun.
 De asemenea,după mesele copioase ,putem să facem o cură cu lămâie.Aceasta ne permite să ne curățăm organismul în profunzime și să eliminăm surplusul de kilograme  acumulate rapid.


        

               Un regim ușor

              

 

   Prima dificultate cu care ne confruntăm când începem un regim de slăbire este foamea datorată meselor mai puțin copioase.Senzația de foame se diminuiează dacă  consumăm apă cu lămâie pe tot parcursul zilei.Această băutură mai are un avantaj:ne dă mai multă energie.


   

              Faceți să treacă sughițul




     Sughițul, chiar dacă este banal și inofensiv ,poate deveni repede penibil și greu de oprit.Un remediu eficient este următorul:mâncați o bucată de zahăr îmbibată în zeamă de lămâie  și acesta  va  trece aproape instantaneu.


               Împrospătați o salată




  Chiar în frigider, frunzele de salată se ofilesc repede,dar putem să le îmbunătățim aspectul dacă le ținem câteva minute în apă rece, în care  am adăugat puțină zeamă de lămâie.


              Redați culoarea albă obiectelor din plastic




   Obiectele din plastic alb au tendința de a se îngălbeni odată cu trecerea timpului.Pentru a le reda culoarea inițială este bine să le ținem  o noapte în apă, în care am adăugat zeamă de lămâie.Ziua următoare clătiți-le cu apă curată și petele galbene vor dispărea.




               Lichid pentru spălat parbrizul



        De ce să cumpărăm produse industriale  scumpe când putem să preparăm singuri propriul lichid de spălat parbrizul?.Este suficient să amestecăm 1 l de apă, 5 cl de zeamă de lămâie și 10 cl de oțet alb.
Să fiți atenți însă:zeama de lămâie poate fragiliza ștergătoarele deja uzate!În acest caz,putem să înlocuim sucul de lămâie, cu lichid pentru spălat vasele.




            Contra petelor de cerneală

    

    Petele de cerneală de pe haine dispar,dacă le spălăm cu zeamă de lămâie.Frecați și apoi limpeziți,înainte de a le spăla normal.
      
   


              Eliminați urmele de nicotină



       Adesea unghiile și degetele fumătorilor sunt galbene  din cauza nicotinei,această culoare conferind un aspect neîngrijit mâinilor.Scăpați de aceste urme,dacă frecați regulat degetele și unghiile cu o bucată de bumbac îmbibată în zeamă de lămâie.
     
     

          Un păr strălucitor

     Adăugați în ultima apă  de limpezire,după șamponare,zeama de la o jumătate de lămâie.După uscare,părul este strălucitor ,ușor de aranjat,având un parfum lejer.

    

        Să eliminăm coșurile

  

  Lămâia are un efect astrigent,deci poate accelera dispariția coșurilor,dar folosirea îndelungată  este insă iritantă,în special pentru tenul sensibil.Puteți să adăugați puțină zeamă de lămâie în  măștile pe care le preparați acasă în combinație cu argila ori cu mierea .În sfârșit, să nu puneți niciodată suc de lămâie,chiar amestecat cu alte produse,pe un coș ,pe care l-ați stors..
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu