vineri, 15 februarie 2013

DEZINFECTANT UNIVERSAL




De ceva timp ,am vrut să pun în practică pasiunea mea pentru prepararea produselor cosmetice sau de menaj și am încercat mai multe variante.Am fost plăcut surprinsă de puterea de curățare a oțetului alb  pe care îl folosesc în combinație cu bicarbonatul de sodiu și uleiuri esențiale( de arbore de ceai,lavandă,lămâie) pentru curățarea întregii case.Este un produs ecologic și foarte ieftin (costă în jur de 90 de cenți).
Aștept părerile voastre.Voi ce produse de menaj utilizați?




 


Ecologic și ieftin ,oțetul alb poate să înlocuiască cu succes o mare parte a produselor de întreținere clasice având aceeași eficacitate.Constituie de asemenea o soluție excelentă de înlocuire a produselor care conțin clor,deoarece combate bacteriile. Folosit pur sau diluat,rece sau cald,singur sau în amestec cu un alt produs" miraculos" pentru amplificarea  acțiunii  sale, are  multiple utilizări:întreținerea parchetului,fixarea culorilor,distrugerea mucegaiului,asigură   curățarea  aparatelor electromenajere,dezinfectează,înlătură calcarul.


O soluție compusă din apă și oțet alb în părți egale,reprezintă un produs  detratrant și antibacterian capabil de a curăța întreaga casă.Pereții,ușile,mobilele vopsite,radiatoarele electrice,îngălbenite de timp,periuța de dinți,ochelarii, toaleta,geamurile ,toate vor străluci cu acest amestec miraculos.

Oțetul alb ,combinat cu bicarbonatul de sodiu înlocuiește  cu succes produsele din comerț  de curățare care conțin multe substanțe sintetice.Adăugați în lichidul pentru vase 3 linguri de oțet alb.Oțetul alb  este un detergent universal perfect:dur cu petele, blând cu hainele.


     DEZINFECTANT  UNIVERSAL

 

 

 


O jumătate de litru  de oțet alb,2 linguri de bicarbonat de sodiu,15 picături de ulei esențial de lămâie.
Trebuie să aveți grijă când preparați acest amestec  deoarece oțetul în amestec cu bicarbonatul face spumă.

Putem să renunțăm la uleiul esențial dacă lăsam la macerat câteva lămâi în oțet alb ,într- un borcan ermetic închis timp de o lună,după care filtrăm și amestecăm cu bicarbonatul.Această variantă este preferata mea.

Vărsați ingredientele într -un recipient cu pulverizator.Acest amestec dezinfectează toate suprafețele.
Agitați flaconul înainte de utilizare.




8 comentarii:

  1. Intradevar otetul si bicarbonatul sunt eficiente dar nu suficiente.
    Imi cer scuze ca dau un link dar aici explic mai bine de ce.
    Daca crezi ca am depasit limita, poti sterge comentariul.

    http://covorul-meu.blogspot.ro/2012/03/dusmanii-din-saltele.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred că produsele simple nu sunt suficient cunoscute.Pentru saltea aș alege oțetul alb,bicarbonatul si uleiuri esențiale de lavandă și arbore de ceai.Desigur, depinde de fiecare ce metodă alege.
    Nu trebuie să fie toată lumea de acord cu mine.Împreună putem găsi cele mai bune produse și soluții de curățare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca am trecut de multe ori pe langa otetul alb, prin magazine, si nu l-am vazut...
    Cand ai timp poti intra pe blogul meu http://armoniesisanatate.blogspot.ro/ si numai daca vrei te invit sa participi la aceasta leapsa.te imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Când locuiam în România nu știam de existența acestui produs.Poate se găsește în marile magazine.Îți mulțumesc pentru invitația la leapșă.Este prima pe care am primit-o.Nu știu dacă voi putea participa ,deoarece am rămas în urmă cu mai multe lucruri :va trebui să continui cursul de franceză pe care l- am întrerupt de câteva zile,apoi soțul vrea să renunț la calculator și să petrecem mai mult timp împreună,etc....
      Te îmbrățișez cu drag,
      Cristina

      Ștergere
  4. Te invit si eu la leapsa la mine pe blog, daca reusesti sa te imparti cu toate. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  5. eu folosesc des otetul pe post de detartrant mai ales in baie pentru curatarea cabinei de dus. la noi apa e f dura si fiecare strop se vede imediat. Cu acelasi efect e sarea de lamaie. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu știam de sarea de lămâie.Îmi pare bine că pot să învăț lucruri noi.
    Te mai aștept cu comentarii și sfaturi.

    O seară bună îți doresc!

    RăspundețiȘtergere