joi, 18 aprilie 2013

BICARBONATUL DE SODIU











    UTILIZĂRI ÎN GRĂDINĂ




-  ÎNDEPĂRTEAZĂ MUCEGAIUL ALB



 Mucegaiul alb este o adevărată problemă pentru multe plante, inclusiv liliacul, strugurii, trandafirii, castraveții sau roșiile. Puteți însă  trata  plantele de această ciupercă cu ajutorul  unui  spray cu  bicarbonat  de sodiu pe care sa-l aveți mereu  la  îndemână.Prin  stropirea  frunzelor cu bicarbonat,suprafața devine mai puțin acidă și limitează  capacitatea  sporilor  de  ciuperci de  a  se dezvolta. Este  suficient  să  amestecați , 1  linguriță   de bicarbonat, 1 l de apă,  și o linguriță de detergent de vase.Acest tratament curativ și preventiv poate să fie folosit și la legume,pomi  sau flori.



-ÎMPOTRIVA OMIZILOR




Presărați bicarbonat de sodiu pe varză pentru a scăpa de omizi. Dacă aceste târâtoare mici și verzi au apucat deja să se înfrupte din planta dumneavoastră, combinați 50% făină si 50% bicarbonat  și împrăștiați acest amestec peste suprafețele afectate.  În scurt timp veți  scăpa de probleme.



-CURĂȚAREA TERASEI DE BURUIENI


Împrăștiați  un strat gros de bicarbonat de sodiu în spațiile și  crăpăturile  formate,  dacă  pe  potecă  sau  pe terasă au apucat să crească buruieni. Bicarbonatul de sodiu încetinește creșterea acestora.



-ELIMINAREA BURUIENILOR



Buruienile din grădină se pot elimina cu bicarbonat de sodiu. Udați  zonele cu probleme, iar apoi turnați un strat  de bicarbonat  peste acestea.

-ÎNDEPĂRTAREA  FURNICILOR

 


- Bicarbonatul de sodiu va înlătura furnicile – puneți o linie destul de groasă în aria lor de activitate și nu vor trece dincolo de ea.



-INSECTICID ECOLOGIC


Dacă vreți să eliminați paraziții și să vă protejați  plantele ,amestecați o linguriță de bicarbonat cu 3 linguri de ulei de măsline .Vărsați 2 lingurițe din acest amestec în 30 cl de apă și stropiți plantele;evitați să pulverizați amestecul asupra florilor.Repetați  la 3 săptămâni.



-PRELUNGIȚI DURATA DE VIAȚĂ A FLORILOR DIN VAZĂ

 

 

Pentru a  păstra mai mult timp florile din vază,adăugați în apă o linguriță de bicarbonat de sodiu.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu