duminică, 8 decembrie 2013

DE CE BAȚI ȚĂRANII LA EI ACASĂ ,VICTOR PONTA ?






DSC_0037




În jurul orei 19 mai mulți jandarmi au intrat într-un bar din comuna Pungești și i-au reținut pe toți cei care se aflau acolo. Jandarmii nu au oferit nicio explicație celor peste 20 de persoane reținute printre care se regăsesc avocați și jurnaliști. Toți au fost băgați în duba Jandermeriei.

 Vlad Ioachimescu a transmis telefonic că și el și Claudiu Crăciun au fost bătuți cu bestialitate după ce au fost băgați în dubă.

Pe Facebook au apărut mesajele disperate transmise de protestatari.

Amira Hameed: “S-a lăsat întunericul în Pungești și au început adevăratele abuzuri. Jandarmii ridică toți oamenii de pe străzi, din case, din birt. Atât săteni cât și orășeni. Un sătean a fost luat din casă și bătut. 

Vlad loachimescu și Claudiu Crăciun au fost bătuți. Hetti aleargă, pe străzi, ca sa nu fie prinsă de jandarmi. Să ne înțelegem… jandarmeria a iesit în noapte ca să culeagă din protestatarii rămași, ăia pe care nu au reușit să îi îndubeze pe zi.

 Nimeni nu este în siguranță, nici măcar presa… Răspândiți statusul situației… Altfel nimeni nu știe ce ni se întamplă. Dacă avem telefoanele închise înseamnă că ne-au luat în dubă și ne-au dus la secție…”.


 De asemenea, Willy Schuster, cunoscut pentru rezistența anti-prospectiuni de la Moșna, și fiica sa Michelle, au fost reținuți de jandarmi la Pungești în timp ce se rugau la troiță.

 Forțele de ordine au ridicat mai mulți localnici și activiști care protestau la miting împotriva demarării lucrărilor de la Siliștea.Jandarmii au anunțat că vor folosi forța dacă protestatarii nu vor părăsi zona. 

Deputatul de Bârlad Tudor Ciuhodaru i-a cerut lui Victor Ponta să vină la Pungești să stea de vorbă cu oamenii, așa cum a făcut-o și la Roșia Montană.

  “Vă place ce se întâmplă la Pungești? De ce nu mergeți să vorbiți, acum, cu acești oameni, așa cum ați fost la Roșia Montană?”, i-a transmis deputatul lui Ponta.




Viorel Selaru
 

Zanutza Zanutza OanaSave Rosia Montana | Brasov
 
Situație critică fără precedent. Odată cu lăsarea serii, jandarmii au început să distrugă crucile și troițele de pe marginea drumului. Au început să intre peste oameni în case și comit acte de o violență iesită din comun.
 
 A fost sesizată telefonic poliția care a refuzat să dea ajutorul sătenilor și celor din gruparea de rezistența rămasă în Silistea, Pungesti. Se scormonesc casele pentru a găsi și elimina liderii și pe cei tari. Sunt încărcate dubele cu oameni. Nu se știe unde sunt duși și de către cine. Alertă de grad 0. 
 
Din surse știm că se pregătește un mare măcel. Facem un apel disperat către toate cadrele militare și de poliție care încă își respectă jurământul de credință și onoare.
 
Facem apel către țară și către toată populația. Romani ajutați-ne, luptăm pentru apărarea patriei, alăturați-vă, nu ne lăsati! 
 
Vă imploram!!! Romani treziți-vă !


ELIAS

Sa le fie rușine ticăloșilor din politica ultimilor 65 de ani.La noi din păcate răul are rădăcini vechi și adânci!

Fac un apel la JANDARMERIE și la serviciile secrete să treacă de partea poporului până nu e prea târziu.

Cât de curând va veni și ziua plății după fapte.

Cum este posibil ca prea înaltele fețe bisericești să-l decoreze pe PINOCHIO PONTA cu cea mai înaltă decorație a bisericii?

Pentru ce merite ?Pentru sărăcirea țării ?Pentru alungarea tinerilor din țară ?Pentru umilirea pensionarilor după o viață de muncă în fabrici?



 http://www.nasul.tv/2013/12/07/pungesti-protestatari-batuti-cu-bestialitate-dupa-lasarea-serii/



 LUCIAN AVRAMESCU


  Știrea care m-a cutremurat a fost, acum ceva vreme, că Băile Felix, bucurie caldă a pământului românesc, miracol subteran vindecător, sunt în pericol de deces. Izvoarele raiului nostru subpământesc vor fi retezate – riscul este uriaș – prin exploatarea gazelor de șist, exact acolo de unde pornește, spre suprafață, miracolul.

Merită domnule Ponta? Pe Băsescu nu-l mai întreb fiindcă l-am întrebat degeaba. Azi face un joc dublu, dar în vânzarea subpământului pe o iluzie de câștig pentru țară și o avere presupus uriașă pentru buzunarul personal, coabitați perfect și vă dați mâna pe sub mormintele părinților noștri și, cred, și ai voștri.

 Merită? De ce merită Victor Ponta? Că ți-ai pus țara în cap puțin îți pasă. E treaba ta. Nu mă poate lăsa indiferent însă măgăria pe care ai spus-o că la Pungești nu sacrifici legea pentru 20 de inși, pentru 50 de inși, pentru 100. Care 50 de inși? Ne-ai numărat tu pe cei care suntem solidari cu plăieșii moldoveni care nu riscă, după ce și-au dat pe nimic industria, economia cu totul, averile de deasupra, să-și sacrifice izvoarele? 

Izvoarele de apă – și apa e viață – pleacă de unde bagă niște patroni străini, sfredelul sondelor cu otravă. Patronii ăia își aduc pentru ei cu avionul mâncare ecologică de la distanțe uriașe de exploatările șistice.

De ce nu trăiesc ei în mediul pe care-l propovăduiesc și pe care țăranii din Pungești îl refuză? De ce nu mănâncă ei pești din lacurile cu cianuri, lăudate de ministrul culturii, unul dintre servitorii tăi? Există riscul ca acele izvoare subterane să nu mai fie pure și să nu mai fie deloc, Victor Ponta. 

Merită, premierule, ajuns premier fiindcă ai criticat aventura de a ne otrăvi subpământul? Ce-ți dă ție siguranța că nu comiți o crimă? De ce spui, și văd că ai și trecut la treabă, că organele vor reinstaura legea? Da, cu pulanul jandarmeriei, la Pungești, s-a trecut la cotonogirea protestatarilor.

 De ce-i bați pe țărani la ei acasă Victor Ponta?

Nu uita că și vălvătaia de la 907 a plecat tot de prin Moldova. Nu mai avem nimic Victor Ponta. Băsescu și alții asemenea, aflați la putere de douăzeci și ceva de ani, au vândut și pierdut România la zaruri și la joc bețiv de cărți. Tu ai devenit ei. Iar unii scriu – citește mii de mesaje – că ești mai ticălos ca toți.

 De ce faci asta măi băiatule? Nu ți-e rușine? De ce bați mă țăranii la ei acasă fiindcă își apără izvoarele? Și nu mă refer acum doar la izvoarele de apă.

http://ampress.ro/editoriale/de-ce-bati-taranii-la-ei-acasa-victor-ponta/


 Voi ce părere aveți de cele întâmplate?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu