luni, 26 noiembrie 2012

MIEREA-ELIXIR DE SĂNĂTATE ȘI FRUMUSEȚE

 

 

 

 

 

  Mierea este consumată de mult timp ca remediu popular datorită virtuților ei antiseptice,împotriva afecțiunilor interne și externe.Folosirea ei este încurajată și de numeroasele  cercetări  științifice care  au confirmat proprietățile sale.

 Bogată în substanțe  minerale și vitamine are proprietăți  regenerante,deci este o excelentă mască revitalizantă.

   

      Împiedicați mierea să cristalizeze

    Mierea poate rămâne lichidă mult timp ,dacă o păstrăm în congelator.

 

 

     Recuperați o miere cristalizată

 

 

 

  Nu aruncați la gunoi un borcan de miere cristalizată.Puteți să îi redați aspectul cremos într-un mod foarte simplu: este suficient să  țineți într-un vas cu apă caldă până când devine lichidă.Temperatura apei nu trebuie să fie mai mare de 40°C!





     Să vindecăm o rană

 

 

 

  Datorită proprietăților antiseptice,mierea poate să cicatrizeze rănile.Putem să o folosim pe toate micile leziuni cutanate:tăieturi,arsuri, zgârieturi.Spălați rana cu apă și săpun,apoi aplicați un strat subțire de miere.


   Antiacneic natural

 

 

 

 Mierea vă poate  ajuta să vă debarasați de cosurile dizgrațioase.Curățați bine fața,apoi aplicați pe fiecare coș puțină miere.Așteptați  10 minute,ștergeți și apoi clătiți fața cu apă .Repetați operația în fiecare zi,până la dispariția coșurilor.


    Mască luminoasă pentru față

 

 

  Mierea ne permite să realizăm  o mască de frumusețe adaptată tuturor tipurilor de piele.Dacă aveți tenul gras,amestecați o linguriță de miere,o linguriță de zeamă de lămâie cu un gălbenuș de ou.Pentru pielea uscată amestecați mierea cu 2 lingurițe  de  piure de banane.Lăsați masca pe față 15 minute.

 

    Gomaj cu miere

 

 

  Pentru eliminarea imurităților de pe față în mod delicat,amestecați  o linguriță de miere cu una de zahăr și una de ulei de măsline .Folosiți amestecul ca un gomaj tradițional,apoi clătiți bine fața cu apă.


    Ameliorați  gustul unui compot

 

 

 

 

 Puteți să ameliorați gustul compotului  preferat,dacă adăugați la sfărșitul preparării  puțină miere.

 

 


 

 

Un comentariu:

  1. Nu stiam ca ai blog acu ca stiu te peromovez si eu blogul tau e foarte necesar succes.

    RăspundețiȘtergere