joi, 7 februarie 2013

OȚETUL ALB - UTILIZĂRI ÎN GRĂDINĂ






Întreținerea grădinii de legume  și a  florilor necesită mare grijă și răbdare.Destul cu   animale  mici   și   mari  care  vă   distrug   și   mănâncă  legumele,  pomii   și  plantele.Oțetul  alb este  de  un real folos.Folosiți- l ca  erbicid.Luptați  împotriva bolilor  care vă   atacă  plantele. Redați  vigoare  florilor  și  învățați  să  le păsrați mai mult timp pentru a vă  bucura de frumusețea lor,toate acestea se  pot  realiza  cu  un  singur ingredient:oțetul alb!






SĂ ÎMBUNĂTĂȚIM ÎNFLORIREA AZALEEI

 

 





Azaleea iubește  oțetul  alb!Preparați  această soluție:diluați 3  linguri  de  oțet  alb în 4 l de apă.Udați plantele  cu  acest  amestec o dată pe săptămână;acest  lucru va  face solul mai acid și va determina o mai bună   înflorire. Cu  toate  acestea  să  fiți   atenți , deoarece   soluția   nu  se  folosește  când  plantele  au înflorit,pentru că va distruge florile.




SĂ PĂSTRĂM FLORILE MAI MULT TIMP

 

 

 

 

 

Dacă  vreți  să  vă  bucurați  mai mult timp  de frumusețea florilor  din  vază  ,puneți- le în  următorul amestec:250 ml  de apă în care adăugați 2 lingurițe de oțet alb și 1 linguriță de zahăr.




CONTRA FURNICILOR






 




Vreți să scăpați de furnici ?Folosiți o rețetă naturală și foarte eficientă!
Nu o să le omorâți dar puteți să le faceți să  plece  din  grădină.Stropiți  mușuroiul  precum  și  drumul principal cu un amestec de oțet alb și apă în părți egale.



ÎNTREȚINEREA MOBILIERULUI DE GRĂDINĂ

 




Dacă aveți un mobilier de grădină din material plastic  pentru a-l curăța folosiți următorul amestec:
25 cl de oțet alb ,2linguri de lichid pentru vase, diluate în 4 l de apă.Limpeziți cu apă și lăsați să se usuce.
Pentru mobilierul din lemn folosiți această soluție :10 cl de lichid pentru vase,5 cl de oțet alb și o lingură de bicarbonat de sodiu.



SĂ ÎNDEPĂRTĂM ANIMALELE NEDORITE

 

 




Animalele  pot să  distrugă  tot  ce ați realizat cu efort mare  în  grădină.Pentru  a  preîntâmpina  acest lucru   mototoliți  câteva bucăți de  material  sau de  ziar pe care le îmbibați cu oțet alb și le  plasați în diverse locuri din grădină.



SĂ CURĂȚAM UN GHIVECI










Urme  de  pământ , mucegai ,depuneri  de  calcar, toate  fac ca întreținerea ghivecelor  să  fie  greu  de realizat.Lăsați ghivecele într- un recipient în care ați adăugat oțet alb și apă  caldă  în cantități  egale;
cu  această  ocazie  le și  dezinfectăm.Pentru  îndepărtarea  calcarului, frecați- le  cu  o  perie  aspră.



ÎNTREȚINEREA TERASEI

 

 




Terasa dumneavoastră a suferit datorită capriciilor vremii,precum și datorită  invitaților  numeroși, tot  timpul anului:frunze,păsări,noroi,calcar.Optați  pentru  oțetul  alb.Frecați  solul cu o perie îmbibată cu oțet alb și limpeziți cu apă .Lăsați să acționeze câteva minute asupra petelor de calcar.




DEZINFECTAREA UNELTELOR DE GRĂDINĂRIT

 

 

 

 

Pentru  a  împiedica  transmiterea  bolilor  de   la o  plantă  la alta este bine să dezinfectăm uneltele de grădinărit cu o bucată de material îmbibată în oțet alb.




ÎMPOTRIVA MELCILOR

 

 





Melcilor nu le place deloc oțetul !Pentru a scăpa de acești dăunători pulverizați- i cu o soluție de oțet și apă în părți egale.Un tratament crud ,dar eficace.




ERBICID ECO









Dacă  căutați  un  erbicid ieftin și ecologic  oțetul  alb este soluția.Amestecați  1 l  de  oțet  alb  cu  o  jumătate  de  litru  de  apă ; cu acest  amestec  stropiți buruienile din grădină.Efectul este garantat și de lungă durată.


ÎMPOTRIVA INSECTELOR

 

 

 

 

 

Plantele sunt atacate de tot felul de  insecte,dar  puteți  să  amplasați  în  grădină o capcană eco:puneți într- o sticlă de plastic goală 2 linguri de oțet alb,o ceașcă de zahăr, 15 cl de apă și o bucată de banană mărunțită;astfel fructele,plantele și legumele sunt protejate.

2 comentarii:

  1. Multumim pentru sfaturile utile pe care le imparti cu noi. Voi incerca sa folosesc otetul si eu la cele propuse de tine: in special impotriva melcilor care ii invadeaza curtea mamei primaverile si pentru curatarea a diverse obiecte prin casa. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc mult pentru apreciere.Am folosit oțetul alb pentru curățarea casei și a diverselor obiecte și am fost mulțumită de rezultat.Anul acesta vreau să-l folosesc împotriva melcilor, care mi-au dat mari bătăi de cap anul trecut.
    Îți doresc o săptămână linștită.

    RăspundețiȘtergere