marți, 12 februarie 2013

OȚETUL ALB -UTILIZĂRI ÎN CASĂ






DEZINFECTAT NATURAL

 

 

Dacă căutați o soluție naturală pentru dezinfectare,optați pentru următorul amestec:într - o sticlă diluați 30 de picături de ulei de arbore de ceai ,lavandă sau  ulei esențial de lămâie într- un l de oțet alb.Agitați energic.Dezinfectantul dumneavoastră este gata de utilizare!





CASEROLE DIN CUPRU IMPECABILE

 


Vă place să gătiți,dar caserolele din cupru sunt greu de curățat.Nu pierdeți timpul pentru a le freca degeaba:diluați 1 linguriță de  sare mare într -un pahar de oțet alb .Caserolele dumneavoastră vor fi gata de utilizare data următoare.




SĂ CURĂȚAM MAȘINA DE SPĂLAT



 O dată pe lună puneți un pahar  de oțet alb în compartimentul de detergent al mașinii și programați- o la un ciclu de spălare ( 30 °C ), fără rufe.Oțetul nu trebuie să fiarbă.




OCHELARI IMPECABILI

 


Geamurile ochelarilor sunt întotdeauna murdare, chiar după ce le- ați șters? Pentru a remedia acest inconvenient ,pulverizați geamurile cu  un amestec de oțet alb și apă în părți egale,apoi ștergeți .




SĂ CURĂȚĂM FIERUL DE CĂLCAT DE DEPUNERILE DE CALCAR

 


Puneți în compartimentul de apă al fierului de călcat o cană de oțet alb, setați-l să elibereze abur și călcați ușor o cârpă de bumbac ; după ce se elimină tot oțetul repatați procesul cu apă și ștergeți bine talpa fierului de călcat.




SĂ DEZINFECTĂM APARATELE ELECTROMENAJERE




Puneți în loc de apă oțet alb, lăsați să se parcurgă un ciclu de fierbere după care puneți apă și porniți încă o data aparatul. Pentru mămicile care fierb biberoanele în mod tradițional, pe aragaz, adăugați în apa în care fierb câteva picături de oțet, nu se va mai depune calcar pe ele.



SĂ CURĂȚĂM CAPĂTUL DUȘULUI DE CALCAR

 


Puneți capul de duș într-un  recipient cu oțet alb, astfel încăt să fie complet   acoperit, lăsați-l să stea   2-3 ore și în final veți descoperi un cap de duș care arată ca nou.



SĂ ÎNDEPĂRTĂM PETELE DE PE OBIECTELE DE PORȚELAN



 Puneți oțet alb  în ceștile pătate și  lăsați-le peste noapte, dimineața se vor curăța foarte ușor.



MIROSURI NEPLĂCUTE



Amestecați o cană de apă cu o cană de oțet alb și clătiți cu soluția astfel formată borcanele sau recipientele care au prins miros



DEZINFECTANT PENTRU CUPTORUL CU MICROUNDE



Într-un bol puneți oțet alb, introduceți-l în cuptor și setați-l la putere maximă pentru aproximativ 5 min. Aburul format va ajuta la îndepărtarea ușoară a depunerilor existente.




BALSAM PENTRU RUFE




Adaugați în compartimentul de balsam al mașinii de spălat o cană de oțet alb, este cel mai ecologic balsam de rufe




 PAHARE STRĂLUCITOARE




Pentru a avea pahare strălucitoare și fără pete,limpeziți -le cu apă în care ați adăugat puțin oțet alb.Este un mod rapid și economic de a curăța paharele fără a vă obosi.




DEZODORIZANT PENTRU FRIGIDER

 


Pentru a elimina mirosurile neplăcute din frigider,puneți un pahar cu oțet alb care le va absorbi.



PERDEAUA DE LA DUȘ IMPECABILĂ

 


Evitați mucegaiul și petele de pe perdeaua  de la duș   cu oțet alb.Diluați- l în puțină apă și ștergeți cu o bucată de material îmbibată în această soluție.




SĂ ELIMINĂM MIROSUL DE OȚET



Dumneavoastră ați învățat să folosiți oțetul alb pentru a curăța întreaga casă.Totul strălucește,dar mirosul este impregnat în interior.Soluția:diluați 10 picături de ulei esențial la alegere într- un bol de apă caldă și lăsați -l în cameră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu