joi, 7 noiembrie 2013

DE CE PLÂNG ARHANGHELII ?




Vineri, pe 8 noiembrie, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, în întreaga ţară sunt programate baluri ale bobocilor. În cluburi, discoteci, localuri de noapte vor avea loc din nou show-uri, care mai de care mai deocheate, vor fi susţinute concerte cu înjurături, vor avea loc numere de striptease. Ştim, deja, ce se va întâmpla, însă vom lua oare vreo atitudine?

Să fie oare o întâmplare faptul că mai toate aceste aşa-numite baluri – în fapt, pretexte pentru distrugerea în masă a tineretului – sunt programate vinerea, în zi de post? Câţi dintre părinţii creştini ai României s-au opus categoric organizării balurilor în această zi care ne aminteşte de jertfa Mântuitorului?

Acum câteva zile, icoana Sfântului Arhanghel Mihail din Rodos a început să izvorască lacrimi, în chip minunat. Pesemne că Sfântul Arhanghel plânge, văzând ce se petrece în lumea întreagă, dar mai cu seamă în ţările ortodoxe, unde tineri, asemenea liceenilor noştri, necinstesc ziua prăznuirii sale.
 
Până vineri mai avem un scurt răgaz, în care putem interveni, la nivelul conducerii liceelor şi al Inspectoratelor Şcolare Judeţene, solicitând anularea balurilor bobocilor din ziua de 8 noiembrie. Este datoria noastră de creştini, de părinţi, de preoţi, de educatori. O vom face?



IRINA NASTASIU-DOXOLOGIA


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu