vineri, 28 martie 2014

SE POATE MÂNCA DE DULCE ÎN TIMPUL POSTULUI?





Sunteți nedumerită cu privire la post. Vă aflați la rude, iar acolo se mănâncă de dulce, si vă temeți că veți da prilej să se creadă că vă socotiți mai pre­sus de ceilalți și că vă mândriți. Întrebați ce este de făcut într-o asemenea situație.

Eu nu vă leg, dar vă sfătuiesc:după părerea mea, nu trebuie să vă temeți să vă rugați rudele să vă gătească de post. Asta nu înseamnă a vă pune mai presus de ceilalți. Dimpotrivă, vă îndepliniți datoria și ascultarea față de Biserică: unde este aici mândria?  

Văzându-vă, alții vă vor urma exemplul, iar dacă veți mânca de dulce, se vor lua după dum­neavoastră și nu se vor teme de păcat, iar dumnea­voastră veți avea îndoita vinovăție: și pentru sine, și pentru ceilalți. Ce treabă aveți cu ce se va vor­bi despre dumneavoastră? Nu băgați în seama, ci fiți liniștită. 

 Dacă rudele dumneavoastră mănâncă de dulce pe temei de boală, au dezvinovățire, însă, bineînțeles, și ele trebuie să se căiască pentru asta – dar să mâncați de dulce în post doar asa, fiindcă vă temeți de gura lumii… Doar știți ce a hotărât Dom­nul asupra celui ce nu ascultă de Biserică.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu