sâmbătă, 22 decembrie 2012

AȘTEPTĂM " CRĂCIUNUL" SAU PE HRISTOS?




 



   Mai sunt câteva zile până la  Crăciun și oamenii  se înghesuie  în magazine  în dorința de a găsi cele  mai bune produse,cadouri mai mult sau mai puțin costisitoare,  ca sărbătoarea să nu treacă neobservată și să aibă parte de puțină mângâiere  ,pentru a da uitării lipsurile de peste an.
  Bucuria Crăciunului este denaturată ,convertită în delicii culinare și de cele mai multe ori,această sărbătoare se   aseamănă cu o aniversare  în care  uităm chiar de cel  "aniversat";așteptăm Crăciunul(pentru zilele libere,cadouri,mâncare, distractie )dar nu pe Hristos!Asadar, sărbătorim Crăciunul,dar fără Hristos!
  Ca și în urmă cu 2000 de ani,Hristos se naște singur,umil ,într- o lume indiferentă ,care nu vrea să- L primească în sufletul ei,a cărei inimă este mai rece decât peștera care L- a găzduit.
  Tot mai mulți ascundem Nașterea Sa cu mâncare multă ,pălăvrăgeală și distracție până la epuizare.
  Pentru  a ne putea bucura de Nașterea Domnului trebuie să ne pregătim sufletul pentru a primi harul Lui .Rugăciunea și gândul permanent la Dumnezeu fac ca harul Său să pătrundă în viața noastră și să schimbe toate cu prezența Sa .

“Să ne depărtăm de lucrurile pământeşti, că şi magii, atâta vreme cât erau în Persia, vedeau numai steaua; dar când s-au depărtat de Persia, au văzut pe Soarele dreptăţii!

(SFÂNTUL IOAN GURĂ DE AUR)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu