marți, 26 februarie 2013

PREVENIȚI BOLILE CU POLEN ȘI PĂSTURĂ











În condițiile alimentației moderne,bogată în calorii dar tot mai săracă în principii vitalizante,alături de miere,curele cu polen sau păstură ,cu durata de câte  o lună ,la fiecare  3-4 luni ,sunt mai mult decât necesare.

Dozele profilactice zilnice se stabilesc în funcție de vârsta consumatorului:

-1-3 ani 8g polen sau 2 pastile de păstură
-4-5 ani 12 g polen sau 4 pastile de păstură
-6-16 ani 18g polen sau 6 pastile de păstură
-peste 16 ani, 25 g polen sau 8-10 pastile de păstură

Asociate mierii obișnuite (preferabil polifloră),mierii propolizate(cu sau fără apilarnil sau lăptișor de  matcă),aceste doze înlătură dezechilibrele,menținând metabolismul în parametrii optimi ,consolidează sistemul imunodepresor,mențin un fizic și psihic ridicat,previn anemiile,leucemiile,calcemiile,bolile cardiovasculare,digestive și intestinale,previn insomniile,nevrozele și depresiile anxioase,previn apariția adenoamelor de prostată,a tumorilor,a hepatitelor și a cirozelor,protejează împotriva infecțiilor virale și microbiene,imunizează aparatul respirator.

Confortul fizic și psihic,starea de optimism pe care o induce cura cu polen și păstură,ne vor face mai generoși,mai dispuși să ne înțelegem aproapele.

Forța curativă a polenului și a păsturii este dincolo de orice îndoială .Dacă sunt asociate cu alte preparate sau produse apicole chiar și cele mai temute boli bat în retragere.Pentru că una dintre cele mai importante însușiri ale acestor  minuni ale albinelor  este asociativitatea:nu numai cu alte produse apicole ci și  cu  orice altă terapie complementară sau cu orice tratament alopat ,pe care le potențează.

Nu au nici un efect secundar ,nu creează dependență și fapt de excepție ,bolile pe care le previn apiprofilactic le pot vindeca.

Folosite terapeutic ,dozele de polen sau de păstură sunt altele decât cele utilizate profilactic depinzând de afecțiune și de stadiul acesteia,de vârstă,de sex,de greutatea corporală,de existența unor afecțiuni simultane.

Anemile se vindecă în 90 de zile luând câte 10 -15 pastile de păstură zilnic,în 180 de zile luând 20-30g de polen zilnic.Dacă acestora li se asociază miere cu lăptișor de matcă 2% sau miere propolizată  3%  timpul de vindecare se reduce la jumătate în ambele cazuri.

Afecțiunile digestive si intestinale de la colite  sau ulcere cu nișă ,se vindecă în 30-40 de zile dacă se consumă 2 lingurițe de polen zilnic sau 10 pastile de păstură, în asociere cu alte produse apicole și după caz ,cu unele ceaiuri.

Afecțiunile sistemului nervos se vindecă cu doze zilnice de 15-40 g polen sau 5-20 pastile de păstură,dar efectele sunt mai rapide și mai durabile dacă li se asociază propolisul și apilarnilul sau lăptișorul înglobate în miere.Desigur nu putem omite oțetul de miere și miere indicat în aceste boli.

Calcemiile (cu etapele acestora: hipocalcemia,spasmofilia și osteoporoza),afectează  îndeosebi femeile,caz în care apar ,de regulă,chisturi ovariene,utere fibromatoase și noduli mamari.Agenții terapeutici ,în aceste situații,sunt alte produse apicole,dar acțiunea lor poate fi potențată luând zilnic
20-30 g de polen sau 10 -15 pastile de păstură.



SURSA: http://www.terapii-naturiste.com/






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu