sâmbătă, 3 august 2013

BICARBONATUL DE SODIU (III)








Polivalent,sănătos ,ecologic,practic,eficace având și un preț foarte bun, bicarbonatul de sodiu este un produs de viitor.El își găsește locul în toate domeniile vieții:frumusețe,sănătate,bucătărie, menaj.....



PĂSTREAZĂ CULOAREA VIE A  LEGUMELOR


Fiertul legumelor în apă poate altera culoarea acestora,de exemplu culoarea verde profundă a  tecilor de fasole verde.Pentru a le păstra culoarea ,adăugați în apa  în care le fierbeți 1 linguriță de bicarbonat de sodiu.


ATENUEAZĂ MIROSURILE


Conopida sau  gătitul altor  legume pot   deranja cu mirosul lor  anumite persoane și le pot alunga din bucătărie .Pentru a scăpa de acest dezavantaj ,adăugați în apa în care fierb 1 linguriță de bicarbonat.


CRUCIFERE MAI DIGESTE


Dacă gătiți varză sau conopidă  adăugați în apă 1 lingură de bicarbonat.Legumele vor rămâne  ferme și mai ușor de digerat.



FRUCTE ȘI LEGUME CURATE



Pentru a elimina produsele chimice de pe fructe și legume le putem curăța dacă le lăsăm într-un vas cu apă în care  am  adăugat  bicarbonat  de  sodiu ( 1 linguriță la litru).Nu  trebuie să abuzați  însă  cu  cantitatea  de bicarbonat .Nu este recomandat să țineți mult timp fructele și legumele în apă ,deoarece o parte din nutrienți vor trece în lichid, fiind o pierdere pentru dumneavoastră.

Bicarbonatul de sodiu este metoda cea mai sigură şi eficientă pentru a înlătura murdăria şi rezidurile de pe fructele şi legumele proaspete. Presăraţi un pic pe un burete umed curat, frecaţi şi clătiţi. Iată încă o modalitate de a vă curăţa legumele.


ALIATUL LEGUMELOR USCATE

 

Lăsați ca de obicei legumele uscate la înmuiat în apă ,însă adăugați 1 lingură de bicarbonat  la litru;se vor fierbe mult mai repede.Înainte de fierbere se spală  .De asemenea puteți adăuga în timpul fierberii o jumătate de linguriță de bicarbonat pentru a le facilita digestia.




BĂUTURĂ GAZOASĂ SĂNĂTOASĂ



O rețetă de băutură sănătoasă,naturală și fără prea mult acid este următoarea:adăugați  o jumătate de linguriță de bicarbonat într-un pahar mare de suc de portocale ,lămâie sau orice suc preferați.

Sucurile obținute în casă și consumate imediat  sunt  mai bune, deoarece putem beneficia de toți nutrienții pe care îi conțin.Aveți grijă la cantitatea de bicarbonat,pentru ca gustul  său sărat să nu altereze gustul parfumat al fructelor.


CONTRA ACIDITĂȚII ROȘIILOR

 

Pentru a reduce aciditatea roșiilor și  pentru a se digera mai ușor este suficient dacă adăugăm puțin bicarbonat în timpul sau la sfârșitul gătitului.

2 comentarii: