Dr. Ronald Hunninghake este un cunoscut expert internaţional in vitamina C şi a supervizat peste 60.000 de administrări intravenoase ale acesteia. Şi-a început activitatea în acest domeniu acum aproape 22 de ani când s-a alăturat doctorului Hugh Riordan, care realiza cercetări asupra administrării intravenoase a vitaminei C pacienţilor bolnavi de cancer.
In acest interviu, Dr. Hunninghake ne împărtăşeşte din experienţa legată de vitamina C în tratarea cancerului şi a bolilor infecţioase.
Dr. Riordan a derulat un proiect de cercetare care a durat 15 ani, numit RECNAC (cancer scris invers). Studiile acestuia, realizate pe culturi de celule, au arătat că vitamina C are acţiune citotoxică selectivă asupra celulelor canceroase.
Hunninghake şi Riordan au realizat împreună studii pe mai mulţi pacienţi care sufereau de cancer in stadiul 3 sau 4.
“Vitamina C administrată intravenos s-a dovedit a fi foarte eficientă,” a spus Hunninghake. “Nu este considerată un tratament de sine stătător în tratarea cancerului, dar este un adjuvant perfect pentru orice terapie anti-cancer pe care o primesc la ora actuală pacienţii ce suferă de această boală.
Vitamina C administrată intravenos va reduce efectele adverse şi va îmbunătăţi calitatea vieţii bolnavului. Au fost realizate deja două studii semnificative referitoare la acest din urmă aspect.”
Cancerul este o boală care pune în pericol viaţa pacientului, iar majoritatea celor care suferă de cancer trec şi prin depresii, durere şi stări de oboseală acută, acestea îngreunând foarte mult tratamentul.
Aceste simptome semnalizează boala numită scorbut, provocată de aportul insuficient de vitamina C … Dacă se măsoară nivelul de vitamina C la pacienţii cu cancer, mai ales la cei cu cancer in stadiu avansat, majoritatea, dacă nu toţi, au deficit de vitamina C, afirmă Hunninghake.
“Administrarea intravenoasă a vitaminei C înlătură imediat simptomele scorbutului,” spune Hunninghake. “Astfel calitatea vieţii pacientului se îmbunătăţeşte. Nu mai au nevoie de atât de multe calmante şi le creşte apetitul..”
Poate că vitamina C este mai bine cunoscută pentru efectele sale benefice în cazul bolilor infecţioase.
Un exemplu relevant al puterii de vindecare a vitaminei C este cazul lui Allan Smith care a contractat o formă severă de gripă porcină şi a fost readus la viaţă combinând vitamina C administrată intravenos cu cea administrată oral (Interesant este că Smith s-a vindecat şi de cancerul cu care fusese diagnosticat în timpul tratamentului împotriva gripei porcine …) .
“Vitamina C este într-adevăr utilizată în premieră ca tratament împotriva infectiilor cronice.
Dacă vitamina C este atât de eficientă, de ce nu este folosită şi de medicina convenţională?
Repet, medicina convenţională nu recunoaşte această substanţă ca tratament în astfel de boli.
De ce nu este vitamina C o strategie de tratament adoptată la scară largă?
“Este fără îndoială un produs prea puţin utilizat în bolile infecţioase,” a afirmat Hunninghake.
Dr. Hunninghake încearcă să explice:
“Sunt convins că sunt implicaţi mai mulţi factori. Mai întâi, mulţi oameni privesc vitamina C ca pe o simplă vitamină. Definim vitamină substanţa de care avem nevoie ca să prevenim[ boli ca] scorbutul , în cazul vitaminei C. Însă aici este vorba despre un produs care face parte dintr-o arie farmacologică.
Pentru a înţelege proprietăţile vitaminei C trebuie să citim lucrările lui Irwin Stone care a scris The Healing Factor, o carte fantastica despre vitamina C.
Stone a subliniat că ficatul şi rinichii anumitor animale produc cantităţi ridicate de vitamina C atunci când sunt bolnave. Dar primatele, oamenii şi cobaii au pierdut această abilitate.
Oamenii mai păstrează genele care produc enzima necesară transformării glucozei în vitamina C, dar acestea nu mai sunt funcţionale. Aşadar, trebuie să luăm vitamina C din exterior, din hrană.
Atunci când este administrată vitamina C intravenos se recreează abilitatea ficatului de a sintetiza cantităţi impresionante de vitamina C.
Nevoia de vitamină C a fiecărei persoane diferă datorită deosebirilor genetice şi biochimiei individuale. Mai mult, corpurile noastre trec prin nivele diferite de stres şi consumăm alimente diferite. De aceea, nivelul de vitamină C pentru un adult ce doreşte să-şi menţină sănătatea variază între 2.000 şi 20.000 de mg pe zi. Linus Pauling lua personal 18.000 de mg de vitamina C pe zi (18 grame). A fost ridiculizat de nenumărate ori pentru asta, dar este interesant de observat că d-rul Pauling avea două premii Nobel mai mult decât criticii săi. A murit la vârsta de 93 de ani. Dr. Abram Hoffer, coleg cu dr. Pauling, lua şi el megadoze de vitamină C şi a recomandat cu succes dozele mari de vitamină C către mii de pacienţi, în cei 55 de ani de practică medicală. Dr. Hoffer a murit la vârsta de 91 de ani”.
Rolul nutriţiei în dobândirea şi menţinerea sistemului imunitar a fost ignorat sau insuficient înţeles, dar mai ales insuficient şi incorect comunicat. De exemplu, nu s-a scris despre rolul glicemiei în imunitate, nici despre rolul vitaminei C în doze considerate mari, deşi cercetările pe animale arată că aceste doze sunt necesare şi au efecte deosebit de bune asupra organismului.
Regulile sunt simple şi se pot observa la animale:
* glicemia normală constantă este unul dintre cei mai importanţi factori pentru imunitatea şi eficienţa funcţionării organismului;
* vitamina C în doze mari are efecte deosebite, acţionând ca un antiviral.
Societatea Internaţională de Medicină Ortomoleculară menţionează în articolul „Vitamina C ca antiviral: totul este doza”.
… consider că dozele mari de vitamina C reprezintă felul în care natura încearcă să facă faţă provocărilor legate de sănătate. Această noţiune nu se regăseşte însă in gândirea medicinii convenţionale.”
Apar şi factorii financiari. Tratamentele oncologice standard sunt deosebit de scumpe, în timp ce vitamina C este foarte ieftină.
Medicina convenţională nu este, ca o regulă generală, interesată de soluţiile care nu aduc profit.
Metode de administrare şi recomandări legate de dozaj
Sunt două moduri de administrare a vitaminei C – oral şi intravenos.
“Pentru pacientul obişnuit, recomand … administrarea cel puţin a dozei prescrise de Linus Pauling, adică 1 gram de două ori pe zi de vitamina C,” spune Hunninghake.
“Bineînţeles, doza poate fi mărită. Dacă suferiţi de infecţii cronice sau de oboseală cronică puteţi să măriţi gradual doza de vitamina C până la aşa-numita doză de toleranţă..
Este o metodă sigură. Ideea că vitamina C favorizează producerea calculilor renali a fost total respinsă … Există mai multe studii realizate de urologi care arată că dozele mari de vitamina C nu produc pietre renale.
Pentru pacientul fără afecţiuni speciale, administrarea vitaminei C pe cale orală nu prezintă probleme. În cazul unei afecţiuni grave, pacientul trebuie să consulte un specialist înainte de administrarea intravenoasă a produsului.”
În ceea ce priveşte doza de administrare intravenoasă a vitaminei C, protocolul Riordan IVC cere ca prima doză să fie de aproximativ 15 grame.
Cu toate acestea, este foarte important ca mai întâi să vă verificaţi nivelul de glucozo 6 fosfat dehidrogenaza (G6PD).
Verificaţi dacă aveţi deficit de G6PD înainte de administrarea intravenoasă a vitaminei C
G6PD este o enzimă necesară celulelor roşii pentru a menţine integritatea membranei.
Ceea ce nu ştiu mulţi oameni este că dozele mari de vitamina C administrată intravenos sunt un pro-oxidant puternic, iar administrarea lor unui pacient cu deficit de G6PD cauzează hemoliza sau distrugerea celulelor roşii.
Aşadar, administrarea intravenoasă a vitaminei C nu este pentru cei neiniţiaţi.
Recomand ca această procedură să fie realizată de un medic experimentat care să folosească protocolul Riordan sau orice alt protocol care asigură administrarea corectă şi fără riscuri a vitaminei C.
Din fericire, deficitul de G6PC este relativ rar răspândit. Populaţiile din zona mediteraneană sau africană sunt mai predispuse, dar chiar şi în rândul acestor comunităţi deficitul G6PC este rar întâlnit. Într-o serie de peste 800 de teste G6PD, Hunninghake a identificat doar patru persoane cu acest deficit.
Aşadar, nu este motiv major de îngrijorare. Dar dacă s-ar întâmpla ca una dintre aceste persoane să fii chiar tu, administrarea intravenoasă prelungită şi în doze mari a vitaminei C ar putea avea efecte dezastruoase.
Cercetarea originală a lui Riordan sugera că trebuie să se atingă un nivel de vitamina C în sânge de aproape 300-350 mg/dl pentru a ajunge la citotoxicitate selectivă. Hunninghake pretinde că un nivel de 250 mg/dl ar putea fi suficient pentru lupta anti-cancer.
Dr. Hunninghake explică:
“Pentru a face lucrurile mai clare, dacă ar fi să măsurăm nivelul de vitamina C din sânge al unei persoane alese la întâmplare, acesta s-ar situa undeva la 1 mg/dl dacă are o dietă echilibrată. Dacă nivelul este sub 0,6 mg per dl, atunci sunt undeva în aria de manifestare a scorbutului.
Atunci când vorbim de folosirea intravenoasă a vitaminei C, administrarea a 25- 50 de grame într-un interval de 90 de minute înseamnă creşterea nivelului de vitamina C din sânge la 200-300 mg/dl.
Vorbim aşadar despre aproape 300 de ori cantitatea normală de vitamina C pe care sângele o primeşte printr-o dietă normală.”
Este important să înţelegem că aceste niveluri deosebit de mari sunt indicate doar în tratarea cancerelor şi a bolilor infecţioase, nu pentru orice problemă medicală. Aceasta datorită faptului că vitamina C, care este un antioxidant, începe să aibă efecte pro-oxidante în cazul dozelor ridicate.
Interesant este că tocmai acest efect pro-oxidant are proprietăţi anti-cancer …
Hunninghake explică:
“Se crede că peroxidul de hidrogen, efectul pro-oxidant, sunt cele care au efecte anti-cancer şi care luptă împotriva bolilor infecţioase.
Ce trebuie să ştii despre vitamina C administrata oral.
Cea mai recentă variantă a vitaminei C este vitamina C liposolubilă.
Vitamina C liposolubilă evită multe dintre complicaţiile vitaminei C tradiţionale.
“Sunt în favoare [Vitaminei C liposolubile] a spus Hunninghake. “Cred că poate fi folosită complementar vitaminei C intravenoase. (…)
În general, pentru cei care sunt sănătoşi şi vor să-şi menţină sănătatea, recomand folosirea vitaminei C care conţine bioflavonoide şi alţi factori asociaţi.”
În ceea ce priveşte aportul de vitamina C din alimente, ţineţi minte următorul aspect: cu cât dieta dumneavoastră este mai variată ( bogată în legume și fructe), cu atât va fi mai bogată în bioflavonoide şi cartenoide.
SURSA : (FAMILIA ORTODOXĂ)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu